Petersen på tur!

Utenriksministeren vår er for tiden på reise i Midt-østen, og i den sammenhengen er han naturlig nok innom palestinernes valgte leder, Yassir Arafat. Dette faller imidlertid ikke i like god jord hos alle:

Hvis Israel står ved sitt erklærte ultimatum, betyr Petersens besøk i går kveld at han ikke lenger vil være velkommen til å besøke israelske regjeringsmedlemmer.

Israelsk politikk er å boikotte alle ledere som også besøker Arafat. Petersen nektet å følge israelske anvisninger.

Petersen er ikke på noen måte min favorittpolitiker – men i denne saken har han endelig vist ryggrad, og demonstrert for all verden at den norske utenrikspolitikken formes her til lands, og ikke i Israel eller USA. Godt gjort, Petersen!

(Jeg leste om saken i Aftenposten).

3 tanker om “Petersen på tur!

  1. Da ansiktet til Petersen dukket opp på tv-skjermen i forbindelse med besøket slo det meg at han klipper skjegget på en måte som minner litt om en yngre utgave av Arafat. Det ga jo nesten et sympatisk inntrykk.

    Siden han var i operaen da han besøkte Israel ønsket han kanskje å se barbereren fra Shatila denne gangen?

  2. Endelig har Petersen fått baller. Eller skal vi heller si at den norske regjering endelig tar stilling i saken. Kanskje kan man til og med hevde at man har skiftet side. Tidligere har jo språkbruken fra den norske regjering og det norske utenriksdepartementet tydet på at man mente Palestinerne var verre enn Israelerne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.