Bedriftsguiden.no liker ikke ytringsfrihet

Jarle Dahl Bergersen har skrevet en del om useriøse nettkataloger. Det morsomste med slike skriverier, er at de ser ut til å lokke de useriøse nettkatalogene til å skrive under på innholdet i dem!

Nå sist ved at bedriftguiden.no sin advokat har fått det for seg at Jarle selv driver innenfor denne bransjen, og at hans postinger om erfaringer med bransjen således skulle kunne være et brudd på markedsføringsloven!

Det er sikkert ikke noe smart å si at bedriftsguiden sine jurister ser ut til å ha misforstått minst to ting i Jarles innlegg — for eksempel hva som står der, og hva som ikke står der — men det må vel være helt problemfritt å spekulere litt på hvordan i all verden de har fått den ideen at Jarle driver markedsføring for sin egen konkurrerende virksomhet?

Jeg blir litt skremt over advokater som ser ut til å dikte opp problemer for å skremme folk fra å bruke ytringsfriheten sin. Og det kan kanskje være noe å tenke på neste gang du skal bruke noen kroner på annonser — vil du risikere at kronene blir brukt til advokater mot deg dersom bedriftsguiden.no ikke liker det du sier?

4 tanker om “Bedriftsguiden.no liker ikke ytringsfrihet

 1. Hmmm… Ser på siden til bergersen.net: «synlighet i søkemotorer er blant tjenestene bergersen.net tilbyr». Ser på siden til bedriftguiden at det er samme tingen de selger som bergersen.net selger.

 2. Da tror jeg du leser begge websidene som fanden leser bibelen, Odd Arild. Det fullstendige sitatet er:

  «Kunnskap om nettpublisering og synlighet i søkemotorer er blant tjenestene bergersen.net tilbyr»

  Og Jarle vet like godt som de fleste andre at han ikke kan selge synlighet i søkemotorer. Slik synlighet kan være en konsekvens av kunnskap om nettpublisering, men den eneste som kan selge slikt, er søkemotoren selv.

  Så det bergersen.net tilbyr, er slik jeg leser det kunnskap om hvordan man publiserer på nett. Et kjapt besøk innom bedriftguiden gir meg ingen indikasjoner på at det er innenfor akkurat det feltet de har sitt fremste kompetanse- og virksomhetsområde.

 3. Vil først og fremst si at jeg støtter Jarle i kampen mot disse nettkatalog bedriftenen.
  Men etter å ha lest litt rundt dette via nettsidene til beregersen og bedriftsguiden, må si meg litt enig med Odd Arild. Dersom en leser hva som bergersen.net «tilbyr» kan det, slik setningen er formulert, tolkes som noe av det samme som bedriftsguiden tilbyr.

  Dersom meningen var å si at en av konsekvensen av «Kunnskap om nettpublisering» kan være med på å gi økt «synlighet i søkemotorene», som du (Lasse) sier, hadde det vel vært bedre å si akkurat det. Isteden brukes det en setning som for mennesker med begrensete kunnskaper innen web utvikling, søkemotorer o.l kan misforståes.

  Dette er selvfølgelig noe bedriftsguidens representanter vil gripe fatt i og løpe med, uansett om det har hold i virkeligheten eller ei, noe en ser dersom en sjekker ut bloggen deres.

  Noe av det morsomme her er jo at jo det igrunn virker som de (bedriftsguidens o.l.) har skutt seg selv i foten med denne advokat greia, og gitt Jarle en hel haug med gratis reklamering (med oppslag i Dagbladet osv)

  Håper ellers at de tar til vett snart, og innser at det er nytteløst å kjempe videre… Go Jarle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.