Installasjon av Canon Pixma iP4200

For noen uker siden skulle jeg installere en slik skriver på en Windows-maskin. Da gjorde jeg som jeg bruker, jeg plugga i USB-kabelen, og når jeg fikk «Ny maskinvare funnet»-veiviseren, prøvde jeg å la den finne en driver. Windows fikk til og med lov til å søke på nettet. Men jeg fant ingen ting, og det endte med at jeg måtte sette i CD-en, installere en masse greier og starte maskina på nytt før skriveren endelig var med på notene.

Jeg syntes dette var tungvindt, og turde ikke en gang tenke på hvordan det ville fungere med en slik skriver på et mindre utbredt operativsystem, som for eksempel Ubuntu Linux, som jeg bruker — jeg regna med det var praktisk talt umulig, og fjerna derfor en Canonskriver fra ønskelista mi til og med. Men fremdeles er det heldigvis mulig å bli overrasket.

I dag sitter jeg nemlig på et kontor hvor en sånn skummel iP4200 er det eneste alternativet, og det var noe som jeg absolutt skulle ha skrevet ut. Så før jeg sendte det per mail til nabokontoret for å få det skrevet ut derfra, tenkte jeg at jeg skulle prøve. Jeg plugga i USB-kabelen og venta i mistenksomhet.

Harddisk-aktivitets-lampa blinka to ganger, og et lite skriverikon dukka opp i systemfeltet. Etter to sekunder fikk jeg beskjed om at Canon iP4200 var klar til bruk.

Hvorfor kan ikke alt være så enkelt som Ubuntu?

2 tanker om “Installasjon av Canon Pixma iP4200

  1. Ettersom flere og flere hardware-leverandører skjønner at det ikke ligger noe konkurransefortrinn i å holde kildekoden til de råtne driverne sine lukket (VIA, AMD, Intel, m.fl. har etter hvert skjønt dette) vil tilgjengelige drivere (som i antall allerede er rekordstort) på Linux eksplodere. Ikke bare vil «alt» av hardware være tilgjengelig på Linux og innstalleres uten noe som helst fikleri, men driverne vil være av en langt høyere kvalitet enn det man får til andre, lukkede, operativsystemer.

    Dette fordi driverne vedlikeholdes i Linux-kjernen der kun planetens absolutt flinkeste utviklere slipper til, pluss at ved at de er åpen kildekode vil kunne forbedres av uendelig mange flere flinke utviklere enn tilsvarende lukkede.

    Hvis du synes Ubuntu Linux er enkelt nå, tror jeg du (og alle andre Linux-brukere) kan glede seg til fremtiden, for den er blendende lys! 🙂

  2. Frem til nå nylig var Canon-printere og Linux en dårlig kombinasjon, men etter at Canon endelig fikk fingeren ut og slapp offisielle drivere med støtte for Linux er lyset i tunellen endelig i sikte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.