Mozilla Firebird

Etter som Karl Ove avslørte at det ikke var Mozilla men undertegnende som misforsto litt når det gjaldt floating av bilder, fant jeg ut at jeg skulle ta fram min favoritt-Mozilla igjen. Jeg ble ikke skuffet.

Mozilla Firebird

Jeg kjører stort sett Windows på arbeidsstasjonene mine, og der følger jo som kjent Internet Explorer med. Dette er ikke et ille program, så lenge du holder det oppdatert, på ingen måte, men: For det første er det meget rigid, for det andre forstår det avansert HTML og CSS svært dårlig, og for det tredje finnes det ikke for noen frie OS. Et alternativ er derfor velkomment. Problemet med alternativene hittil, har vært at de er store og trege (Mozilla-pakken og Netscape har for eksempel lidd litt under dette), eller rimelig uferdige (som for eksempel min forrige Mozilla-favoritt, K-Meleon – som forøvrig er ute i ny versjon. Hmm – kanskje prøve igjen?). Men så fikk jeg lyst til å prøve Mozilla Firebird.

Og den er nå min standardnettleser. Jeg skal ikke gå så mye inn på hva som er fordelen med Firebird i forhold til andre browsere, men bare fortelle hvorfor jeg har gått over til denne:

  • Kjapp nedlasting. Med bare 6MB nedlasting, skulle det gå an å få den ned, også på en ISDN-linje.
  • Rask. En av fordelene med IE var at den startet raskt, men Firebird er ikke langt etter, og den kjører pent når den først er startet – også på maskiner uten alt for mye ledig RAM og andre ressurser.
  • Tabbed browsing. Dette har blitt populært i det siste, muligheten til å ha flere browservinduer oppe i en instans av programmet, såkalt MDI. Min nye browser må ha dette, og det har Firebird.
  • Konfigurasjonsmuligheter. En av tingene jeg mislikte med Internet Explorer var rigiditeten. Bruk programmet, og endre dine vaner dersom de ikke passer, liksom. I Firebird kan man stort sett gjøre alt på sin egen måte, og hvis det du ønsker deg ikke er innebygget, søker du etter det på Google, og installerer det.
  • Standardkonformitet. Basert på Mozilla, er Firebird en av de mest standardkonforme browserne som er å få tak i, noe som gir muligheter for å se avanserte og vakre websider slik det er ment fra designerens side.
  • Pris. Firebird koster ikke en krone.

For å lese mer om Mozilla Firebird kan du enten klikke på ordet «Firebird» et sted i denne teksten for å komme til prosjektsiden, eller følge denne linken til texturizer.net: http://texturizer.net/firebird/.