Klar for lrkur

De Islandske fotballspillerne Arni Gautur Arason og Gylfi Einarsson fra henholdsvis Vålerenga og Lillestrøm har blitt intervjuet av Dagbladet før gårsdagens kamp:

I går skrev Dagbladet at Arni og Gylfi var «Klar for lrkur». De to fortalte oss at det betydde «Klar for kamp». I virkeligheten er «lrkur» en lite flatterende beskrivelse av det mannlige kjønnsorganet.

Utrolig barnslig. Og minst like morsomt!

Spilleliste

Jeg har som nevnt fått meg nye høyttalere, så nå spilles det musikk. Det som gjør middels bra PC-høyttalere med ekstrembass morsomme, er jo låter med skikkelig basslinje. Noen mener visst at det var synthen som var det mest gjennomtrengende instrumentet på åttitallet, jeg mener det er el-bassen. Uansett – et godt utvalg av det som går nå, er:

  • Sophie Ellis Bextor – Murder on the Dancefloor
  • Janet Jackson – When I Think Of You
  • Level 42 – Sandstorm
  • Chaka Khan – I Feel for You
  • Frankie goes to Hollywood – Black Night White Light
  • m a r r s – pump up the volume
  • Duran Duran – Wild Boys

… og mye mer. Hvis noen tenker å fortelle meg at dette ikke er bra musikk, så trenger dere ikke det. Men dette er (stort sett) musikk fra min ungdom, som kler høyttalerne mine!

Masse lyd!

Jeg har kjøpt meg høyttalere!

Nei, ikke sånn som de skikkelige audionome har, men jeg hadde et par små bokser fra midt på nittitallet som gjorde alt annet enn å lage god lyd, så det var på tide å bytte. Jeg så ikke helt poenget med full, høykvalitets surround på PC’en, så jeg endte opp med noe som heter «Logitech X-220 Høyttalere 2.1 2 Satelitter og Subwoofer, 32 W RMS»

Og du, for en forskjell! Det er selvfølgelig fremdeles alt annet enn god lyd fra PC’en, men nå er det i det minste tøff lyd. I mitt lille PC-hjørne kan jeg nå ha fullt diskotek. Åttitallshelter blir plutselig honning og relativt moderne greier som Eminem og Christina Aguilera høres jo kjempe ut. Det er utrolig hva en subwoofer har å si for opplevelsen av enkel popmusikk!

For mine venner er dine venner …

Skolelinux-prosjektet med Knut Yrvin har sammen med Sunndal ungdomsskole klaget inn Microsoft til Konkurransetilsynet. Tilsynet skal nå se på om Utdanningsdirektoratet har favorisererer Microsoft, skriver Dagens Næringsliv.

Problemet består i at Utdanningsdirektoratet gir bort Microsoft-programmer gratis under visse forutsetninger, noe som naturlig nok gjør disse konkurransedyktige – på pris om ikke annet. Men det er litt merkelig at slike ting kommer opp , når tonen ellers i samfunnet er fri konkurranse, og store deler av offentlig sektor har støttet utvikling av fri og åpen programvare.

Følgende newsinnlegg av Stein M. Hugubakken peker kanskje på et par faktorer:

[…] Vel, vel,

vi har først at Victor Normann ikke fornyer innkjøps- og serviceavtalen med Microsoft (sommeren 2002): http://www.teknologiradet.no/html/493.htm

Tidligere statsråd Grete Faremo begynner «offisielt» i Microsoft (01.09.2003): http://www.microsoft.com/norge/pr/news/view.aspx?id=2618

«Ansettelsen av Faremo er også et ledd i Microsofts satsing på å bidra til at myndighetenes IKT-politikk i størst mulig grad legger til rette for fortsatt innovasjon og næringsutvikling. Store deler av norsk IT-industri har utviklet sitt forretningsgrunnlag på Microsofts plattform.

– Microsoft ønsker å være en aktiv medspiller for myndighetene. Vi vil gjerne bidra til at næringspolitikken legger til rette for styrking av den norske IKT-næringen gjennom gode rammevilkår og klare fremtidsutsikter, sier Birger Steen i Microsoft Norge.»

Innovasjon og gode rammevilkår er jo morsomme stikkord…

Ap foretrekker monopol (nov. 2003): http://www.hoyre.no/Saker/1068212403.6

KS-avtaler med Microsoft (des. 2003): http://www.digi.no/php/art.php?id=97605

Faremo er forøvrig styreleder i Abelia: http://www.abelia.no/page/main.php?instance=1948

«Abelia ble etablert som foreningen for IKT- og kunnskapsbedrifter i NHO»

Vi får nok høre mer om Faremos meritter fremover. […]

Meldingen har msg-ID cgk6p1$fi2$1@localhost.localdomain

Bli nabo med Carl Ivar for 45 mill.

… tilbyr VG. Jeg er ikke helt sikker. Men hvis Carl I. lover å holde seg i Spania eller på tinget det meste av året, så tror jeg nok at jeg kan påta meg den jobben for 45 millioner kroner.

Joda, jeg tror det. Hvis jobben er sterkt tidsbegrenset, i alle fall.

Imperiet slår tilbake

I Storbritannia har både stat og kommuner vurdert å skifte operativsystemer fra Microsoft Windows til åpen og fri programvare som Linux. Linux har vanligvis ingen lisenskostnader og det er fritt tilgjengelig. Det vil derfor i de fleste tilfeller bli et billigere alternativ, spesielt i organisasjoner som selv besitter eller utvikler driftskompetanse. Microsoft hevder på sin side at dette ikke stemmer, og at «TCO» (Total Cost of Ownership) med Microsoftprodukter absolutt er konkurransedyktig.

Dette mener mange nå er bevist, etter som de nevnte offentlige etatene i Storbritannia likevel velger Microsoftprodukter. Jeg mener det beviser noe helt annet.

Denne saken hos Digi, viser nemlig noe av bakgrunnen for at Microsoft kom så gunstig ut: Når trusselen om å bli droppet kom, og Microsoft så at Linux faktisk er en reell konkurrent, droppet de prisene med 40%!. Så, Microsoft motbeviste egentlig ingen ting, de beviste derimot at før Microsoft ble skremt, ville for eksempel London-bydelen Newham spart 40 millioner kroner på å bytte. Hvor mye den britiske staten ville spart, kan vi vel bare drømme om.

Digi skriver det på denne måten:

Microsoft skal ha strukket seg langt for å kunne bevise overfor OGCs eksperter at alternativ programvare ikke innebærer lavere eierkostnader enn selskapets kommersielle programvare. Løsningen for Microsoft er å senke sine lisenspriser og tilby så gode service- og supportvilkår at påstanden blir sann.

«Er ikke alt i orden da?», kan man spørre seg. Markedet fungerer, Microsoft blir billige og alle blir glade. Joda, det skulle man tro. Men det beviser også at en (praktisk) monopolist maksimerer sin fortjeneste på bekosning av kundene. Så, hvis alle nå følger det britiske eksemplet, og omfavner «nesten gratis» Windows, vil nok det kunne føre til et kraftig tilbakeslag for de kommersielle aktørene i den åpne kildekodebevegelsen.

Og hva får vi da? Jo, Microsoftmonopol på nytt. Og en situasjon hvor en bydel i London faktisk må subsidiere Microsoft med 40 000 000 kroner – enten de vil eller ikke. At dette også vil kunne gi oss en verdensomfattende monokultur på IT-siden basert på lukket kildekode er et så skremmende scenario at jeg ikke tør gå inn på det, engang.

Jeg er Stormfull

Ines andre jeg tester seg. Og jeg henger meg på:

What Classic Movie Are You?
personality tests by similarminds.com

Annette på Kalvøya!

De som så barne-TV i dag, syntes kanskje at de dro kjensel på «rottedamen» som NRK kalte Anette (hun heter «Annette») Nordheim? Det er i så fall ikke å rart.

Rottedamen er en kjent tegneseriekjenner og blogger. Kanskje ikke helt oppe blant kjendiseliten, men en helt her hos meg. Og i dag var hun altså på barne-TV med tre av rottene sine. Kjempemorro! Og Anders (3 1/2) syntes rottene var skikkelig kule. Konkurransen mellom barne-tv-Anette og rottene, derimot – det var en kalkun. Men det skal vi ikke bebreide Annette for!

Ute av cupen

Så var koselaget mitt, Rosenborg, slått ut av cupen etter 3-2 mot Lillestrøm på Åråsen. Nå skulle jeg sikkert sagt mye om hvor mye jeg hater Lillestrøm, men det skal jeg ikke. For fotball handler ikke om hat, men om kjærlighet.

Og det er klart, jeg elsker Rosenborg. Men det betyr ikke at jeg hater alle andre lag. Jeg ville at Rosenborg skulle vinne i kveld. Og lenge trodde jeg på det. Men Lillestrøm spilte med hjertet utenpå drakta, de kjempet som helter og de slo norges beste fotballag fullt fortjent.

Så beklager, Rosenborg – gratulerer Lillestrøm. Og måtte Rosenborg nå reise kjærringa mot Macabi Haifa og i serien!

RSS-CSS

RSS-feedene mine har fått stilark. Fungerer sikkert dårlig i Internet Explorer.

Og ja, jeg har skamløst stjålet Kyrres stilark. Men jeg har en forklaring på det: Prøv selv å skrive mye CSS med en hylende slik en på fanget …

Se Kyrres stilark på mine RSS-filer her: Blogg og Kommentarer, RSS 2.0.